De Duurste Thee Ter Wereld Geveild

Voor de meeste mensen is thee bedoeld om te drinken. Echter, voor de echte kenners en verzamelaars is thee niet alleen om te drinken; het is een kunst en een verzamelobject.

In mei 2019 organiseerde Central Tokyo een veiling genaamd "Four Seasons Listening to Tea and Smelling the Fragrance" in het Four Seasons Hotel in Hongkong.

de duurste thee ter wereld pu erh

Eén van de hoogtepunten van deze veiling was een 100 jaar oude thee genaamd "1920 Ziping Fu Yuanchang". Deze thee werd uiteindelijk verkocht voor een verbazingwekkende HK$26,32 miljoen, wat gelijk staat aan €3.154.000 of drie miljoen hondervierenvijftig duizend euro.

Deze verkoop zette een nieuw record in de Pu'er thee-industrie en toonde aan dat thee, vooral zeldzame en oude soorten, zeer gewaardeerd wordt door verzamelaars.

Wat maakt deze specifieke Pu'er thee zo waardevol in vergelijking met andere theesoorten?

Pu'er thee staat bekend om zijn unieke fermentatieproces en het vermogen om met de jaren te verbeteren, vergelijkbaar met hoe wijn rijpt. De specifieke "1920 Ziping Fu Yuanchang" thee is 100 jaar oud, wat betekent dat het een eeuw van rijping heeft ondergaan, waardoor het een rijke en complexe smaak heeft. Bovendien is de zeldzaamheid van zo'n oude thee een belangrijke factor in zijn waarde. De herkomst, productiemethode en bewaargeschiedenis kunnen ook bijdragen aan de unieke kwaliteiten en daarom de hoge prijs van deze thee.

Hoe heeft de geschiedenis en oorsprong van Pu'er thee bijgedragen aan zijn huidige status en waarde?

Pu'er thee heeft een lange en rijke geschiedenis, vooral in de Chinese cultuur. Het wordt al eeuwenlang geproduceerd in de provincie Yunnan in China. Door de eeuwen heen werd het een belangrijk handelsproduct en werd het zelfs als tribuut aan keizers gegeven. De historische betekenis en de traditionele productiemethoden van Pu'er thee hebben het een bepaalde status en prestige gegeven. Daarnaast heeft de recente heropleving van interesse in traditionele en ambachtelijke producten de vraag naar authentieke Pu'er thee verhoogd, wat bijdraagt aan zijn hoge waarde.

Wat zijn de factoren die de prijs van zeldzame theeën zoals Pu'er op veilingen beïnvloeden?

Verschillende factoren kunnen de prijs van zeldzame theeën zoals Pu'er op veilingen beïnvloeden. De leeftijd van de thee, de zeldzaamheid, de kwaliteit van de verwerking, de bewaargeschiedenis en de herkomst zijn enkele van de belangrijkste factoren. Daarnaast spelen vraag en aanbod een cruciale rol. Als er een beperkt aanbod is van een bepaalde zeldzame thee en er is veel vraag van verzamelaars en kenners, kan de prijs aanzienlijk stijgen. De reputatie van het merk of de producent, evenals de authenticiteit en certificering van de thee, kunnen ook de prijs beïnvloeden. Ten slotte kan de setting van de veiling zelf, zoals de aanwezigheid van welgestelde bieders of internationale kopers, de uiteindelijke verkoopprijs beïnvloeden.

Lees meer: Gezondheidsvoordelen van vlierbloesemthee

Bron:

https://min.news/en/news/ca287109654be1a85680aae3d6eefeb7.html


Ouder bericht Nieuwer bericht