Thee in de Horeca: De Opkomst van Losse Thee

We staan klaar om u te ondersteunen bij het kiezen van heerlijke theeën om te serveren in uw etablissement, het perfectioneren en vernieuwen van uw thee-menu, of het bepalen van de juiste zetmethode voor elke thee. Ons assortiment omvat een breed scala aan verschillende losse theesoorten. Hieronder kom je meer te weten waarom losse thee een goede keuze zou zijn voor je klanten.

Voor prijzen van groothandelsverpakkingen en verdere informatie kunt u ons altijd bereiken via de contactpagina of op e-mail via Info@mablend.nl.

Thee in de horeca mablend

Waarom Losse Thee in de Horeca?

Losse thee is al geruime tijd geliefd bij thuisgebruikers, maar in de horeca begint het aan populariteit te winnen. Steeds meer restaurants, cafés en theehuizen bieden een uitgebreide selectie losse theeën aan als alternatief voor de traditionele theezakjes. Waarom is losse thee zo'n hit in de horeca en hoe kun je het op een professionele manier aanbieden?

 1. Superieure Smaak: Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van losse thee in de horeca is de superieure smaak. De theebladeren kunnen zich volledig ontvouwen in het hete water, waardoor de volle smaak en aroma van de thee vrijkomen. Dit zorgt voor een meer bevredigende thee-ervaring voor gasten.

 2. Variatie: Losse thee biedt ongekende variatiemogelijkheden. Van groene thee tot zwarte thee, van kruidenthee tot fruitinfusies, er is voor elk wat wils. Dit stelt horecaondernemers in staat om een uitgebreide selectie aan te bieden en aan de smaakvoorkeuren van hun gasten te voldoen.

 3. Duurzaamheid: Losse thee is vaak verpakt in milieuvriendelijk materiaal, zoals papier of karton, terwijl traditionele theezakjes vaak plastic bevatten. Door losse thee te serveren, kunnen horecabedrijven hun ecologische voetafdruk verminderen en duurzamer worden.

Hoe Serveer je Losse Thee in de Horeca?

Om losse thee op een professionele manier te serveren, zijn er enkele essentiële stappen:

 1. Kwaliteitsvolle Theepot en Theefilter: Investeer in porseleinen of keramische theepotten met ruime openingen om de theebladeren in te doen. Gebruik ook hoogwaardige theefilters om te voorkomen dat bladeren in de thee terechtkomen.

 2. De Juiste Watertemperatuur: De ideale temperatuur voor het zetten van losse thee varieert per soort. Houd een temperatuur van 90-95 graden Celsius aan en gebruik eventueel een waterkoker met temperatuurregeling.

 3. Infusietijd: Elke soort losse thee heeft een specifieke infusietijd. Groene thee heeft bijvoorbeeld een kortere infusietijd dan zwarte thee. Zorg ervoor dat je de aanbevolen infusietijden volgt voor de best mogelijke smaak.

De juiste theepot en theefilter

Een goede theepot is gemaakt van porselein of keramiek en heeft een ruime opening om de theebladeren in te doen. Een theefilter zorgt ervoor dat de theebladeren niet in de thee terechtkomen.

Hier zijn een aantal tips voor het kiezen van de juiste theepot en theefilter:

 • Theepot: Kies voor een theepot die groot genoeg is voor het aantal kopjes thee dat je wilt serveren. De pot moet ook een ruime opening hebben zodat de theebladeren goed kunnen expanderen.
 • Theefilter: Kies voor een theefilter dat gemaakt is van fijn materiaal, zoals metaal of papier. Dit voorkomt dat theebladeren in de thee terechtkomen.

thee in de horeca

De juiste theetemperatuur

De ideale temperatuur voor het zetten van losse thee is 90-95 graden Celsius. Bij een lagere temperatuur zal de thee niet goed trekken en zal de smaak niet optimaal zijn. Bij een hogere temperatuur kan de thee bitter worden.

   Tips voor Horecaondernemers

   Als horecaondernemer kun je de overgang naar losse thee soepel laten verlopen door de volgende tips te volgen:

   • Begin met een bescheiden selectie losse theeën om te ontdekken wat jouw gasten waarderen.
   • Bied een uitgebreide keuze aan theesoorten om aan diverse smaakvoorkeuren te voldoen.
   • Presenteer losse thee op een aantrekkelijke manier, met elegante theeservies en decoratie.
   • Geef uitleg over de verschillende soorten losse thee en hun unieke eigenschappen om gasten meer te laten leren en waarderen.

   Conclusie

   Losse thee is een opkomende trend in de horeca die gasten een verfijnde theebeleving biedt. Door losse thee professioneel te serveren, kun je je onderscheiden van concurrenten en een memorabele ervaring creëren voor je gasten. Het is niet alleen lekker, maar ook milieuvriendelijk en veelzijdig - een win-win voor jouw horecazaak en je klanten. Geniet van de heerlijke wereld van losse thee!

    Lees meer: Instructies voor het reinigen van onze theepot


   Ouder bericht Nieuwer bericht