Theevlekken Verwijderen

Thee is een favoriete drank voor velen, maar het kan soms wat rommelig zijn, vooral als je per ongeluk wat morst op je kleding. Gelukkig zijn er verschillende effectieve methoden om die vervelende theevlekken te verwijderen. Hier zijn enkele beproefde methoden:

methodes om theevlekken te verwijderen met witte azijn, bakpoeder, citroen en zout

Witte Azijn:

 1. Giet witte azijn direct op de theevlek.
 2. Laat het even inwerken zodat het de tannines in de thee kan afbreken.

Bakpoeder:

 1. Strooi bakpoeder direct op de vlek.
 2. Wrijf het zachtjes in met je vinger.
 3. Laat het zitten totdat het de vlek goed heeft geabsorbeerd. Je kunt zelfs de baking soda laten drogen en daarna afborstelen.

Niet-chloor Bleekmiddel:

 1. Week het bevlekte gebied in niet-chloor bleekmiddel.
 2. Let op: Gebruik geen chloorbleekmiddel, omdat dit niet goed samengaat met de tannines in thee.

Citroen:

 1. Zorg ervoor dat je kleding kleurvast is voordat je deze methode gebruikt.
 2. Knijp wat citroensap direct op de vlek.
 3. Gebruik de citroen als een kleine scrubborstel en wrijf het sap in de vlek.
 4. Voor witte kleding kun je het kledingstuk in de zon leggen nadat je het met citroen hebt behandeld.

Het is altijd het beste om een vlek zo snel mogelijk te behandelen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het kan zijn om de vlek volledig te verwijderen. Dus de volgende keer dat je geniet van een kopje thee en er wat van morst, weet je precies wat je moet doen!


Hoe krijg je thee uit witte kleding?

Azijn: Begin met het bevochtigen van de theevlek met witte azijn. Dep de vlek vervolgens voorzichtig met een schone doek totdat de vlek begint te vervagen. Was het kledingstuk daarna zoals gewoonlijk.

Bakpoeder: Strooi wat bakpoeder (baking soda) op de vlek en voeg een beetje warm water toe om een pasta te maken. Laat het een paar minuten intrekken en borstel het vervolgens voorzichtig af. Was het kledingstuk daarna.

Citroensap: Voor witte kleding kan citroensap ook effectief zijn. Breng wat citroensap direct aan op de vlek, laat het even intrekken en was het kledingstuk vervolgens.

Hoe krijg je theevlekken uit vloerbekleding of de bank?

 Directe Actie: Dep de theevlek totdat het meeste vocht is verwijderd.

Verdunning: Giet een kleine hoeveelheid water direct op de theevlek om deze te verdunnen en verdere schade aan het tapijt te voorkomen.

Tapijtvlekverwijderaar: Breng een tapijtvlekverwijderaar direct aan op het getroffen gebied. Winkelgekochte oplossingen zijn erg handig bij het verwijderen van theevlekken uit tapijt.

Witte Azijn: Als de theevlek nog zichtbaar is, meng dan een beetje witte azijn met wat water en breng het direct op de vlek aan met een spons of vaatdoek. Laat dit 5 tot 10 minuten inwerken. Spoel daarna het getroffen gebied met koud water. De theevlek zou nu niet meer zichtbaar moeten zijn.

Bakpoeder Methode: Strooi een kopje baking soda in een kom. Neem een vochtige doek en bedek deze met baking soda. Breng dit direct aan op de theevlek. Spoel het getroffen gebied met koud water en herhaal de stappen indien nodig. Spoel daarna het gebied opnieuw met koud water en dep het droog.

Zout Methode: Neem een natte doek en probeer zoveel mogelijk thee op te nemen die nog over is van de morsing. Strooi een royale hoeveelheid zout direct op de vlek en volg dit op met een beetje bruiswater. Spoel met koud water en herhaal de stappen indien nodig.

Het is altijd het beste om een vlek zo snel mogelijk te behandelen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het kan zijn om de vlek volledig te verwijderen.

Lees meer: Voordelen van groene thee


Ouder bericht Nieuwer bericht