Mablend thee pot

1. Vul de theepot met 5gram losse thee (ongeveer 2 theelepels).
2. Verwarm water tot 100°C.
3. Giet het hete water in de theepot.
4. Laat de thee ongeveer 30 seconden trekken voor de eerste zet.
5. Draai het deksel en laat de thee in uw kopje stromen.
6. Je kan de theeblaadjes meerdere keren opnieuw laten trekken.

De trektijd voor elke infusie kan je aanpassen aan jouw eigen smaak.

Koop deze theepot

Alternatieve brouw methodes

Als je geen Mablend thee-infuser of Chinese Gongfu hebt, gebruik dan een theekopje met zeef.

  1. Neem een theekopje van 350ml.
  2. Verhit water tot 100°C.
  3. Voeg 2 theelepels (5g) losse thee toe aan de zeef.
  4. Giet het heet water over de theeblaadjes.
  5. Laat de thee 3-5 minuten trekken, afhankelijk van je smaakvoorkeuren. Hoe langer je het laat trekken, hoe bitterder het zal worden.
  6. Zeef de theeblaadjes en geniet van je vers gezette Oolong thee.
  1. Gebruik een Gaiwan met een capaciteit van 3,8oz (110ml).
  2. Verhit water tot 100°C.
  3. Voeg 7g theeblaadjes toe aan de Gaiwan.
  4. Spoel de theeblaadjes door heet water in de Gaiwan te gieten, het een paar seconden rond te draaien en dan het water weg te gieten.
  5. Giet het hete water weer over de theeblaadjes en begin het trekproces met de volgende trektijden: 15s, 25s, 35s, 45s, 55s, 75s en 85s.
  6. Schenk na elke trekbeurt de thee in een aparte kop of schenkkan om ervan te genieten.