Instructies voor het reinigen van onze Premium Theepot

Onze glazen theepotten zijn ontworpen voor de optimale thee-ervaring, maar vereisen een specifieke aanpak als het gaat om reiniging.

Het is essentieel om te weten dat deze theepotten niet geschikt zijn voor de vaatwasser. Hier zijn een paar redenen waarom handmatig wassen de beste keuze is:

 1. Bescherming van het Materiaal: De lijm die gebruikt wordt om het deksel van de theepot te bevestigen, kan verzwakken of loslaten door de hoge temperaturen in de vaatwasser. Dit kan de integriteit van uw theepot aantasten.

 2. Behoud van Houten Elementen: Veel van onze theepotten hebben houten elementen die bijdragen aan hun esthetiek en functionaliteit. Helaas kan het hout in de vaatwasser verkleuren of vervormen, wat afbreuk doet aan de schoonheid en de levensduur van de theepot.

 3. Zorgvuldige Reiniging: Handmatig wassen stelt u in staat om zorgvuldig en voorzichtig om te gaan met theevlekken en kalkaanslag, wat resulteert in een grondigere reiniging zonder het risico van schade.

Door deze richtlijnen te volgen, zorgt u ervoor dat uw glazen theepot mooi en functioneel blijft, zodat u nog lang kunt genieten van uw favoriete losse thee.

Hieronder volgen gedetailleerde instructies voor het veilig en effectief handmatig reinigen van uw theepot.

Benodigdheden:

 • Mild afwasmiddel
 • Zachte spons of doek
 • Witte azijn
 • Baksoda/Bakpoeder (optioneel)
 • Droge doek

Stap 1: Voorbereiding

 • Verwijder alle losse thee en resten uit de theepot.
 • Spoel de theepot om met warm water om losse theebladeren en restjes te verwijderen.

Stap 2: Theevlekken Verwijderen

 1. Vul de theepot met een mengsel van warm water en een paar druppels mild afwasmiddel.
 2. Laat het een paar minuten weken.
 3. Gebruik een zachte spons of doek om de binnenkant van de theepot zachtjes te schrobben. Vermijd hard schrobben op het houten deksel.
 4. Spoel grondig met schoon water.

Stap 3: Kalkaanslag Verwijderen

 1. Vul de theepot met een mengsel van gelijke delen witte azijn en water. De zuurte van de azijn zal de kalkaanslag afbreken.
 2. Gebruik een zacht borsteltje of sponsje om de kalkaanslag voorzichtig te verwijderen.
 3. Spoel de theepot meerdere keren met schoon water om alle azijnresten te verwijderen.

Optioneel: Hardnekkige Vlekken

 • Voor zeer hardnekkige thee vlekken of kalkaanslag, maak een pasta van baksoda (bakpoeder) en water en breng dit aan op de vlekken. Laat het even inwerken en schrob zachtjes met een spons of borsteltje. Spoel daarna grondig af.

Stap 4: Drogen

 • Droog de theepot af met een schone, droge doek of laat het aan de lucht drogen.

Belangrijke Tips:

 • Vermijd het gebruik van schurende schuursponsjes of staalwol, omdat deze het glas kunnen krassen.
 • Gebruik geen bleekmiddel of agressieve chemicaliën.

Het zorgvuldig handmatig reinigen van uw glazen theepot is niet alleen een kwestie van onderhoud, maar ook een uiting van waardering voor het vakmanschap en de kwaliteit van het product.

Door deze eenvoudige, maar effectieve reinigingsmethoden te volgen, beschermt u de unieke kenmerken van de theepot, zoals de lijmverbindingen en houten elementen, en zorgt u ervoor dat deze zijn schoonheid en functionaliteit behoudt.

Dit draagt bij aan een langere levensduur van de theepot en een blijvend plezierige thee-ervaring. Onthoud dat de kleine inspanning die het kost om uw theepot met de hand te wassen, zich vertaalt in vele momenten van ontspanning en genot van uw favoriete thee.

Lees meer: Hoe losse thee zetten?


Older post